Galajurken online bestellen

Als je galajurken of cocktailjurken online besteld kan je het best op de volgende dingen letten

Zorg ervoor dat duidelijk is bij wie je koopt en waar dit bedrijf gevestigd is. Als je de contact gegevens nu al niet kan vinden is dit geen goed teken, probeer ook eens een vraag te stellen via de mail of telefoon aan het bedrijf, dan weet je ook hoe snel ze reageren. Lees voor het bestellen, goed de levering voorwaarden door, let op de extra kosten zoals vermaak-werk, import belastingen en transport kosten.

Houd er rekening mee, als je in het buitenland bestelt, dat er andere regels gelden voor de aankopen. Het retourneren gaat vaak niet. Je geeft vaak maten door, dus wordt de jurk op maat gemaakt en kan je de jurk niet retour sturen. Wanneer je iets op maat maken, laat je dan door meerder personen meten, daar iedereen anders meet. Vaak komt het voor dat een fabrikant een of meerder maten groter “op maat” laten maken. Vooral bij een groot maatverschil kan dit een slecht eindresultaat opleveren, de proporties kloppen gewoon niet meer.

Houd er rekening mee dat de leverancier jouw rondingen niet kan zien. Heb je geen “standaard” figuur dan zal de jurk niet aansluiten op je lichaamsvormen. Dan is het hopen dat je de jurk nog een keer kan laten vermaken, wat weer extra geld gaat kosten. Als je dit bij een atelier laat doen, welke weinig of geen ervaring heeft met galajurken, is dit vragen om moeilijkheden. Je mooie jurk is dan minder mooi als je gedroomd had.

Je kunt ook een galajurk kopen die op plaatje er heel fraai uitzien. Enkele fabrikanten kopiëren uitsluitend de jurken. Wat je op de foto ziet is niet wat je krijgt, maar een kopie ervan. De stof, kleur en model zijn anders dan je verwacht had. Een jurk kan heel mooi staan bij de persoon op de foto, maar dit is nog geen garantie dat deze mooi bij jou past.

Wij zijn van mening dat je een jurk moet passen, voor maat en model. Dit is de reden dat we uitsluitend verkopen via onze winkel in Amsterdam. Dit doen wij al meer dan twintig jaar naar volle tevredenheid van onze klanten